WordPress is het meest krachtigste CMS ter wereld. Er zijn inmiddels miljoenen websites gebaseerd op dit platform. Waarom is WordPress zo populair als CMS en waarom gebruiken web-bureau’s het tegenwoordig ook?

Gemakkelijk in gebruik

Vroeger was het bouwen van een website niet voor iedereen weggelegd. Het leren programmeren was noodzakelijk en er was veel technische kennis vereist. Vandaag is alles anders. Een eigen website opzetten is nog nooit zo makkelijk geweest met het gebruik van WordPress. Gebruikers krijgen de vele functies die het populaire platform aanbiedt snel onder de knie en hierdoor groeit het aantal gebruikers gestaag. Vandaag de dag staat WordPress aan de basis van maar liefst 75 miljoen websites! Verder is het ook enorm handig dat noodzakelijke updates met slechts een druk op de knop kunnen worden uitgevoerd. Zo loopt u nooit achter op de nieuwste versie van WordPress en houdt u ongewenste inbrekers buiten de deur. 

Ongelooflijk veel functies

Zoals eerder genoemd is WordPress een platform waar met weinig moeite een volledige website kan worden opgezet. Deze website kan naar eigen wens worden ingesteld. De mogelijkheden zijn eindeloos. Zo is het mogelijk om uit duizenden thema’s te kiezen om uw website precies de look te geven die jij wil. Verder geeft het gebruik van plugins u de mogelijkheid om bijna elk denkbare functie die u wilt aan een website te geven. Wilt u een live chat zodat u altijd kunt communiceren met uw klanten? Daar is een plugin voor. Kijkt u maar eens rechtsonder op uw scherm :-). 

Zoekmachine-vriendelijk

Een van de meest belangrijke kwaliteiten van een site, is een goede vindbaarheid door zoekmachines. WordPress heeft de juiste technische achtergrond om dit te realiseren. Ook veel populaire thema’s zijn op zo’n manier ontworpen dat uw website beter zal ranken op Google. Het is ook mogelijk om gedeeltes van uw SEO (Search Engine Optimization) zelf aan te scherpen door een daarvoor bestemde plugin te downloaden. Bijvoorbeeld Yoast SEO om uw meta-gegevens in orde te maken. Of wat dacht u van een plug-in om uw afbeeldingen uit uw bibliotheek te comprimeren waardoor de snelheid van uw site sneller wordt? Google houdt namelijk ook van snelheid. WordPress is dus ook goed te optimaliseren voor zoekmachines als Google en Bing. 

Voor ieder geschikt

Of u nou een fotograaf bent die uw mooiste kiekjes wil tonen, of een founder die uw bedrijf het web op wilt brengen: WordPress is de juiste keuze. Door het enorme aanbod aan thema’s en functies is een website om te toveren in alles wat u wenst. Omdat WordPress ook dienst doet als een CMS (Content Management System) is het ook nog eens mogelijk om supersnel informatie op de website aan te passen en dit te publiceren. Zo is het schrijven en publiceren van een blogpost zoals deze ook een eitje met behulp van WordPress.

Het kost geen cent..

Last but not least: WordPress is aardig voor de portemonnee. Het is compleet gratis om WordPress te downloaden, installeren en gebruiken. Natuurlijk zijn er altijd extra functies aan en thema’s aan te schaffen die jouw website net een beetje meer allure geven, maar het is ongelofelijk hoeveel je kan met slechts de gratis versie. Daarom is WordPress zeker de beste keuze om de website van je dromen te realiseren. 

Mocht u nog vragen hebben over WordPress (algemeen of specifiek over uw website, het mag allemaal;-)) kunt u altijd met ons contact opnemen.

Dit artikel is geschreven in opdracht van Regelneven Media door Hein de Wilde van Feroxx.nl. Wij werken graag samen met Hein als content writer en specialist op het gebied van HTML, CSS & Python.