Bloggen is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een van de meest waardevolle marketing technieken voor bedrijven. Het is een effectieve manier om meer klanten naar je website te leiden. Blog jij nog niet? In dit artikel lees je over de drie belangrijkste redenen waarom je dat wel zou moeten doen.

1. Makkelijker vindbaar voor zoekmachines

Websites willen zoveel mogelijk bezoekers en vindbaarheid is daarvoor een belangrijke factor. Zoekmachines zoals Google en Yahoo hebben ingewikkelde algoritmen samengesteld die gegevens van allerlei websites verzamelen. Op basis van deze gegevens wordt bepaald hoe hoog websites in de zoekresultaten terechtkomen. Een belangrijke factor hiervoor is actualiteit.

Zoekmachines houden namelijk van nieuwe inhoud op een website. Een site die al jaren niet veranderd is zal waarschijnlijk niet hoog in de zoekresultaten terechtkomen. Omdat het in de meeste gevallen moeilijk is om de standaardinformatie op jouw website eens in de zoveel tijd te updaten, biedt een blog uitkomst. Een blog is namelijk een makkelijke manier om regelmatig nieuwe content aan jouw website toe te voegen. In de blogposts kun jij ook nog is de keywords toevoegen die relevant zijn voor jouw bedrijf, wat ook zal bijdragen aan een goede vindbaarheid in Google.

2. Sneller groeien op social media

Ook social media is in de afgelopen jaren een enorm belangrijke marketingtool geworden. Toch is het moeilijk om te groeien op sociale netwerken als Facebook, Twitter en Instagram. Een moeilijkheid waar veel bedrijven tegenaan lopen, is het niet weten wat op social media te posten. Blog posts bieden de uitkomst. Een nieuw artikel op zijn tijd zorgt voor nieuw materiaal om op social media te posten. Dit zorgt ervoor dat mensen sneller geïnteresseerd zullen raken in de social media-pagina van jouw bedrijf. Dit resulteert uiteraard in meer bezoekers aan jouw website.

Dit effect werkt ook de andere kant op. Blogposts kunnen namelijk een weg van jouw website, naar jouw social media kanaal creëren. Schrijf je een goed artikel wat voor veel mensen interessant kan zijn? De kans is groot dat het door een of meerdere personen gedeeld wordt en jouw website weer wordt blootgesteld aan een nieuw publiek.

3. Nieuwe klanten genereren

Bovenstaande twee punten zorgen ervoor dat het aantal bezoekers op jouw website gestaag zal stijgen. Een blog is echter niet alleen een manier om bezoekers te trekken; het is ook een manier om deze bezoekers om te zetten in klanten. Zo is een blogpost over een bepaald onderwerp natuurlijk een perfecte manier om jouw expertise te delen. Daarom is het logisch om te schrijven over een onderwerp waar jij verstand van hebt. Zo straalt jouw bedrijf kennis en autoriteit uit, wat de lezer vertrouwen zal geven. Een bezoeker zal dan ook sneller geneigd zijn om eens jouw diensten te bekijken.

Conclusie

Ieder bedrijf zal merken dat een blog met regelmatig verschijnende artikelen van goede kwaliteit een positief effect zal hebben. Zo wordt de website beter vindbaar voor zoekmachines, groei je sneller op social media en worden bezoekers omgezet in klanten. En dan hebben we het nog niet eens over het beste deel gehad: bloggen is helemaal gratis! Dus, waar wacht je nog op? Begin vandaag nog met het schrijven van jouw eerste blogpost!

Dit artikel is geschreven in opdracht van Regelneven Media door Hein de Wilde van Feroxx.nl. Wij werken graag samen met Hein als content writer en specialist op het gebied van HTML, CSS & Python.