In augustus afgelopen jaar heeft Instagram een nieuwe revolutionaire functie toegevoegd; bedrijven zijn sindsdien ook welkom op Instagram. Kwestie van de Facebook-bedrijfspagina koppelen en het foto’s delen kan beginnen! Maar, hoe word je nou succesvol op Instagram als bedrijf en wat zijn hierbij de do’s en dont’s?

#1 Helder profiel

Het belangrijkste is misschien wel: zorg voor een heldere profielpagina. Schrijf een heldere en correcte biografie en zorg dat er een duidelijke profielfoto te zien is. Daarnaast is het belangrijk om ervoor te zorgen dat zodra men jouw pagina heeft bereikt er op een makkelijke manier contact moet kunnen worden gezocht. Dit houdt in dat de pagina zoveel mogelijk contactgegevens (oftewel contact-knoppen) moet hebben. Dat moet te doen zijn, maar hoe schrijf je een aantrekkelijke biografie voor op het profiel? Het antwoord is heel simpel: kort, krachtig & correct. Als deze drie waarden in balans zijn, is de biografie goed genoeg. Vermijd zeer commerciële praatjes; informatie over je bedrijf is goed genoeg.

#2 Waardevolle & relevante content

Zodra men jouw profielpagina op Instagram heeft bereikt, is het aan u om deze bezoeker om te zetten in iemand die contact opneemt of misschien wel klant wordt. Hoe doet men dit? Door ervoor te zorgen dat de foto’s van waarde zijn. Post geen foto’s van slechte kwaliteit, selfies met onderkinnen of ander soort ongein, maar probeer bij elke foto jezelf af te vragen waartoe deze foto dient. Af en toe een grapje kan best, maar dan moet het wel in positieve zin bijdragen aan uw merk. Indien een post bedoeld is voor salesmarketing (verkoop) probeer dan niet te duidelijk iets te verkopen. Een verkapte reclameboodschap met een grapje of actie werkt beter.

#3 Geef een kijkje in eigen keuken

Vermijd eentonigheid op uw Instagram-bedrijfspagina. Zorg ervoor dat je reclame afwisselt met bijvoorbeeld foto’s uit uw productiehal of vanuit kantoor. Zo houd je variatie en kunt u elke keer op een andere wijze mensen naar uw pagina trekken. Mensen vinden het leuk om, voordat ze tot koop of contact opnemen overgaan, te zien wie er achter de pagina schuilt.

#4 Voeg goede teksten toe

Naast het posten van beeldmateriaal, is het ontzettend relevant om, behalve de biografie, ook ander goed tekstmateriaal toe te voegen. Een beeld zal duidelijker worden als eer een heldere tekst bij staat. Zorg ervoor dat mensen begrijpen wat er op het beeld te zien is en voeg allerlei informatie toe, maar zorg ervoor dat de beschrijving niet meer dan 3 à 4 regels bevat.

Conclusie

Indien je net zakelijk bent begonnen op Instagram, zorg er dan in eerste instantie voor dat bovengenoemde punten in orde zijn. Een helder profiel, waardevolle content, het persoonlijk maken van de pagina en goede teksten zijn een absolute must have voor zakelijk Instagram-succes. Mocht je hulp zoeken voor het maken/onderhouden van een Instagrampagina, neem dan gerust contact met ons op!