Het belang van een degelijk design

Het belang van een degelijk design

We maken het allemaal wel eens mee. Je bezoekt een website waar werkelijk niets wil lukken! De informatie die je zoekt is niet te vinden, de knoppen die je nodig hebt werken niet en de website loopt voortdurend vast. Terwijl je met je handen in het haar achter je computer zit, denk je alleen maar: “Met dit bedrijf wil ik niets meer te maken hebben.”

Dergelijke negatieve ervaringen zijn vaak een resultaat van een slecht ontworpen website. Bij Regelneven Media zijn wij ervan bewust dat dit niet langer kan. In dit artikel leggen wij (met veel liefde) uit waarom een goed ontworpen website essentieel is voor het online succes van jouw bedrijf.

Een goed ontworpen website …

… laat een positieve eerste indruk achter

Of het nu gaat om personen, producten of websites: een goede presentatie is alles. De eerste indruk is daarbij essentieel. Wij als mensen staan erom bekend dat wij een mening vormen binnen enkele seconden. Zorg er daarom voor dat de bezoeker van jouw website direct te zien krijgt waar jouw bedrijf voor staat. Zorgvuldig uitgekozen kleuren, lettertypen en afbeeldingen kunnen hier ontzettend bij helpen.

… onderscheidt zichzelf van de rest

Het web bestaat uit bijna 2 miljard websites; hoe onderscheidt jouw website zich van de rest? Een strak en verrassend ontwerp is hier de beste methode voor. Door origineel te zijn en je te onderscheiden van de rest, zorg je ervoor dat de website-bezoeker jouw bedrijf niet snel zal vergeten.

 Onderstaand voorbeeld toont een website waar wordt uitgelegd hoe je zo groen mogelijk kan leven. In plaats van alle informatie in een saaie lap tekst te zetten, hebben de makers ervoor gekozen om de informatie te verwerken in levendige, interactieve visuals. Op deze manier geeft de website de bezoeker een memorabele ervaring. (https://yourplanyourplanet.sustainability.google/)

… straalt professionaliteit uit

De bezoeker van een website moet jouw bedrijf kunnen vertrouwen voordat het een klant wordt. Dit vertrouwen wordt natuurlijk vooral bewerkstelligd door de informatie die zich op jouw website bevindt. Echter heeft het ontwerp van de website ook een ontzettend grote impact. Zorg dat de informatie op jouw website op eenzelfde manier gepresenteerd wordt als de inhoud suggereert.

Het voorbeeld hieronder toont een website waar röntgen- en radiologie-apparatuur besteld kan worden. Echter lijkt de website met de neon kleuren en speelse lettertypes eerder op een spelletjeswebsite voor kinderen. Een dergelijk ontwerp straalt niet de vereiste professionaliteit uit die deze website wel zou moeten hebben. (http://www.pnwx.com/)

… geeft je bedrijf een sterk karakter

Het ontwerp van de website moet de normen en waarden van je bedrijf uitstralen. Een bepaald karakter kan op een krachtige manier aan de bezoeker getoond worden met effectief gebruik van graphic design. Als het ontwerp de inhoud van de website ondersteunt, zorgt dat ervoor dat deze inhoud op een geloofwaardige wijze wordt overgebracht.

Het onderstaande voorbeeld toont een website waar het karakter van het bedrijf direct naar voren komt. Met één duidelijke zin, een bijpassende foto en een simpel (maar effectief) kleurenpalet wordt de identiteit van het bedrijf duidelijk neergezet. (https://erik-joergensen.com/)

… verhoogt efficiëntie en verbetert de gebruikerservaring

Bij het ontwerpen van een website moet ten allen tijde het doel van de websitebezoeker in het achterhoofd gehouden worden. Heb je een kapperszaak? Dan is het doel uiteraard om de bezoeker een afspraak te laten maken. Deze functie zou dan ook een prominente rol binnen de website moeten hebben, waardoor de bezoeker snel en gemakkelijk is waar hij of zij wil zijn. Een efficiënte website resulteert al gauw in een positieve gebruikerservaring en daarmee een positieve ervaring met jouw bedrijf!

Succesvol als bedrijf op Instagram | 4 tips

Succesvol als bedrijf op Instagram | 4 tips

In augustus afgelopen jaar heeft Instagram een nieuwe revolutionaire functie toegevoegd; bedrijven zijn sindsdien ook welkom op Instagram. Kwestie van de Facebook-bedrijfspagina koppelen en het foto’s delen kan beginnen! Maar, hoe word je nou succesvol op Instagram als bedrijf en wat zijn hierbij de do’s en dont’s?

(meer…)

Snelheidsoptimalisatie WordPress [CASE]

Snelheidsoptimalisatie WordPress [CASE]

Recentelijk hebben wij onze bedrijfswebsite voorzien van een flinke onderhoudsbeurt voor wat betreft de snelheid en performance. Wij hebben hier gebruik gemaakt van GTMetrix die op haar beurt weer gebruik maakt van Google Pagespeed Insights en YSlow. Naar onze mening levert dit het beste en het meest overzichtelijke resultaat op, waarmee u doelgericht aan de slag kunt gaan om uw website te verbeteren. In deze blog leggen wij uit wat wij allemaal hebben gedaan om onze pagespeed ca. 4 seconden te laten dalen en andere factoren positief te laten stijgen.
(meer…)

Lancering nieuwe blog

Ja, het gaat gebeuren! De Regelneven openen naast een gloednieuwe website, ook een blog waarin wij u regelmatig voorzien van tips and tricks op het gebied van SEO, website onderhoud, website realisatie & nog veel meer!

De eerste blog staat gepland voor vrijdag 15 oktober, stay tuned!